Så är det då dags igen, ständigt blir vi påminda om den vanvård våra vänner djuren blir utsatta för! Aktuellt för tillfället är uppfödningen av grisar som utsätts för, just det; svinaktigt beteende av sina uppfödare! Kultingar som tvingas äta av griskadaver, bäddar utan strö, djur som lever sina liv utan dagsljus och trampar runt sin egen avföring! Djur som kontinuerligt får antibiotika så att de ska hålla sig "friska" ,läs ;leva, fram till slakt och lever så trångt och blir så stressade av detta att dom biter av varandras svansar! Vad gör då uppfödaren? Jo, han klipper av svansen och drar ut tänderna på det stackars djuret!!! Bedövning? Gissa två gånger! 

 Låt oss skifta fokus från detta vidriga beteende, vilket minsann inte är lätt, och titta på det utifrån ett holistiskt perspektiv. Är det verkligen någon som tror att grisar eller vilket annat djur som helst som tillbringat sina dagar under dessa vidriga förhållanden och till slut hamnar på tallriken har producerat ett livsmedel som är till nytta för människan!?  

Från USA finns det dessutom exempel på köttproducenter som bedriver studier där man blandar i kartong, tidningspapper, sågspån, industriellt avfall och oljor i boskapsfödan för att hålla nere kostnaderna och göra djuren tjocka!!    

Holistisk filosofi: Produkten,livsmedlet kan aldrig bli bättre än djuret det kommer från, som i sin tur bara är så bra som miljön den lever i och fodret den ätit, vilket bara är så bra som jorden som fodret växt på!

Vill du göra skillnad? Fråga och kräv svar av butikschefen där du handlar! Stöd djurrättsorganisationer som t.ex Djurens Rätt, (www.djurensratt.se)  en organisation som som idogt verkar för en god djuretik.

 "Droppen urholkar stenen, icke genom sin kraft utan genom att ofta falla" 

Källa: Paul Chek