Eva visar träning med kettlebells 
Eva Johansson instruerar  Kettlebells

Lördagen 18/9 anordnades Öppet Hus på Gym 1. Under dagen erbjöds besökarna ett antal olika aktiviter som Tipspromenad, prova på Kettlebells, information om Holistisk Livsstil, tävling i Fitness Five samt möjligheten att få råd om kost, kosttillskott och träning av Gym 1´ s personliga tränare och kostrådgivare. I egenskap av Personlig Tränare är det är alltid lika kul att under lättsamma förhållande få träffa såväl nya som gamla tränande och prata träning och kost.

Min absoluta övertygelse är att det finns inget träningsprogram eller kostprogram elller träningsform eller vad det nu månde vara som gäller för evigt! Inte det jag skriver och inte det andra skriver! Livet är en ständigt pågående process där vi hela tiden ställs inför nya problem som kräver nya lösningar! Att söka efter den för tillfället bästa, däri ligger uppgiften! Detta är en av de få sanningar som jag kan ansluta mig till!Utbyte av erfarenheter gör att vi sår frö till ökad kunskap bland såväl tränare som tränande! Det gäller bara att se till att man har ett öppet sinne och är mottaglig för ny kunskap! Alltför ofta möter man en attityd, i media och i möte med människor att; så här är det! Man anser sig sitta på sanningen, den absoluta lösningen på problemen.

 

Eva och Gaheen pratar kosttillskott 
Eva Johansson pratar kosttillskott med Haq Gaheen

 

 

Några medlemmar antog utmaningen att tävla i Fitness Five. Här tävlar man i  fem olika moment, bänkpress, knäböjning, bicepscurl, chins och dips. Vikterna bestämms utifrån den tävlandes kroppsvikt och allt ska göras på tid. (mer om regelverket hittar du på www.fitnessfive.se) De tävlande gav prov på  fantastisk energi och kämpaglöd med mycket fina resultat som följd! Imponerande inte minst med tanke på att ingen hade specialtränat inför uppgiften.

Segrade gjorde Eva Johansson, tämligen ohotad! Eva som varit med länge i branschen, är fantastiskt vältränad, här finns det gott om styrka, smidighet och kondition! Vad sägs om över 40 reps på 60% av kroppsvikten!?

Man ska inte avslöja en kvinnas ålder men så mycket kan jag väl antyda att det handlar om att närma sig det som brukar kallas den gyllene medelåldern! Ofta får man höra från betydligt yngre personer, såväl män som kvinnor: jag kommer inte att få några resultat, jag är för gammal för att börja träna! Eva är ett lysande bevis på att träning är för livet!

Det är aldrig för sent att börja träna!

Det är sanning nummer två!

Bilder från Fitness Five-tävlingen
Simon Olsson Carl Eriksson
Simon Olsson Carl Eriksson
Eric Andersson Eva Johansson
Eric Andersson Eva Johansson
Eva Johansson  
Eva Johansson