Som coach känns det alltid lika roligt och spännande att kunna presentera en ny teammedlem, så det är med glädje jag hälsar Viktor Henriksson välkommen till Team Natural Physique. Viktor tog kontakt med mig under försommaren 2010, då med önskemål om att få ordning på sin träning och kost. Och med en tanke någonstans i bakhuvudet om att en dag kunna äntra scenen i en tävling. Då Viktor varit med om en svår bilolycka med bl.a whiplash och en bruten fotled som följd, fick vi börja vår gemensamma träningsbana med att komma tillrätta med begränsad rörlighet i vissa leder. En begränsning som naturligtvis också påverkat det träningsmässiga gensvaret. Kroppsbalansering, om det någon gång har varit viktigt så var det nu, att hitta lösningar på muskulära obalanser och därigenom förbättra den neuromuskulära kontakten. Så det har varit mycket exprimenterande innan vi hittade "rätt" träningsmetodik, men när vi väl gjort det kom det att bli imponerande ökningar i såväl styrka som muskelmassa! Personligen blir jag alltid lika imponerad av människor som trots motgångar och handikapp ger sig i kast med och antar utmaningar! Med den vilja och det fokus Viktor ger prov på så kommer han att uppfylla ett av sina mål: att visa upp sin fysik på en bodybuildingscen, i juni  2011 på Alströmertrofe´n!

Maj 2010 Januari 2011
Viktor Maj 2010 Viktor Januari 2011

Här får du veta mer om Viktor och hans bakgrund: "Träning har alltid funnits i min närhet, med en morfar som var tränare inom friidrott, en morbror som tillhörde sverigeeliten på 400 meter och med en syster som framgångsrikt tävlat i både fiidrott och tyngdlyftning. Själv tyckte jag muskler var snyggt men brydde mig aldrig om att skaffa några. Under min uppväxt var det istället motorsport som fångade mitt intresse och jag började tävla i gokart redan som nioåring. I dom övre tonåren tog musikintresset över och jag utförde mängder av konserter och kunde till slut tjäna pengar på mitt spelande.

I augusti 2004 körde jag av vägen med min bil och hamnade i en skogsdunge. Två månader senare klev jag ut från sjukhuset med en svag kropp och ett svagt psyke. 183 lång och 63 kilo tung. Så smått började jag träna med min syster för att stärka min kropp, men många gånger gav jag upp - för att det gjorde så ont! Men, med tiden stärktes min kropp, och mitt psyke, vilket kom att leda till att styrketräning kom att bli en del av mitt liv, och mitt intresse för bodybuilding växte fram. Idag tränar jag med ett enda mål, att med hjälp av Gunnar, bygga upp min kropp så att jag gå upp på bodybulding scen och visa upp min fysik för domare och publik. Debuten är tänkt att bli i juni på Alstömertrofe´n i Alingsås. Känslan är overklig och obeskrivlig! Jag är killen som på högstadiet blev retad för mina små armar, killen som inte orkade en enda riktig chin-up, killen som alla kunde brotta ner, killen som efter en svår bilolycka kom ut från sjukhuset tömd på fysiska och psykiska krafter. NU ska jag plötsligt stå på en bodybuilding scen och visa upp hur vältränad fysik jag lyckats skapa... bekräftelsen är total!"

Januari 2011
Viktor Januari 2011